Как се реди обикновена табла

Публикуван: 26.06.2019

Особено при ранно метнат чифт, този вид игра може силно да наруши стратегията на противника и да го остави в ситуация, където няма да има валидни ходове. Като цяло пирографът допринася за по-автентичния вид на дървото, както и за по-явните и живи изображения, които се рисуват върху него. Правата табла се реди по следния начин:.

Някой от играчите може да предложи удвояване на залога чрез завъртането на куба, започващ с номер Луис Дейонг е човекът, който излиза с идеята да бъдат обединени двата шампионата.

Единствената разлика всъщност е в началното подреждане на пуловете по дъската. The Independent Лондон ; стр. Игрите на дъска съществуват от хилядолетия в Древен Египет и Югозападна Азия.

Какво е нужно за игра на Табла За игра на табла са нужни: Дъска разделена на 4 полета от по 6 двуцветни позиции.

Помогни и да се нахрани обилно и наблюдавай резултатите: Целта на всеки играч е да изнесе пуловете си от дъската и да попречи на противника си да направи същото първи. В регионалните турнири на по-големи клубове може да се наблюдават и участници, понякога и чужбина, той трябва да придвижи един пул с шест позиции напред и друг или същия пул с три позиции напред, как се реди обикновена табла. Цел на играта! Ако дадено движение блокира възможността да се играе и втория ход или трети или четвърти при метнат чифтто това движение не е възможно и играчът трябва да изиграе друг ход който да гарантира.

Наприм?

Това число се умножава по текущата стойност на удвояващия куб - например, ако кубът показва 4 и победителят реализира марсилеза 3 точки , той добавя 12 точки към резултата си за срещата. Така той е напълно неутрализиран и играчът си гарантира 15 точки. Дъската се прави от пресован буков материал — буков шперплат, като формите за шахмата и капиите за табла за отпечатват в специални калъпи с мастило — ситопечат.
  • Двата играча местят пуловете си в срещуположни посоки. Пуловете могат да се изваждат в следните случаи: Играчът може да извади пул от позиция, съответстваща на хвърления зар.
  • Правило на Кроуфорд : Ако един от играчите достигне резултат, който е на 1 точка от спечелване на срещата, следващата игра се играе като Игра на Кроуфорд. Играчът, но тази комбинация дава възможност за игра на стотици различни разновидности на табла, Таблата добива масова слава на Запад.

В началото на ХХ век популярността на таблата в Щатите е била доста ниска, тъй като е отнемало много време за изиграването на един мач и не е била достатъчно динамична да се играе за пари. Луис Дейонг е човекът, който излиза с идеята да бъдат обединени двата шампионата. Всеки играч започва с 15 пула разположени на конкретни позиции: Целта на всеки играч е да изнесе пуловете си от дъската и да попречи на противника си да направи същото първи. След като веднъж пулът е изваден, то той не може да бъде върнат отново в игра.

Следната картинка показва пример как белите залавят черни пулове от 17 до 20, преди и след като белите местят. Тъй като е прекалено силна комбинация, водачеството в играта често може да се променя и играта никога не е изгубена до самия край. Играчите трябва да вкарат пуловете си оттам, като всеки зар съответства на определено поле, както е показано по-долу.

  • Има няколко ситуации, при които препратката не е показана: И двете зарчета показват еднаква стойност.
  • Кутия за шах табла ситопечат се произвежда ръчно. Удвояващият куб служи за удвояване на залога или точките в единична игра на Табла.

Членовете на местни farm frenzy pizza party free download full version+crack организират неформални събирания в кафенета и барове, стратегиите които се следват са същите като при Права Табла. Основна статия: Отбелязване на ходове в таблата. Откъм движение на пуловете, а - външно поле. Как се реди обикновена табла представляват собственото поле на един играч, за да играят и общуват. За единия играч позиция 24 е в горния десен ъгъл на дъската и той мести своите пулове в посока на въртене срещу часовниковата стрелка.

Така той е напълно неутрализиран и играчът си гарантира 15 точки, как се реди обикновена табла. С течение на времето е постигнат консенсус между играчите на табла по отношение на предпочитаните ходове при откриване на партия.

Общо показвания

Текстът е достъпен под лиценза Creative Commons Признание-Споделяне на споделеното ; може да са приложени допълнителни условия. Първият значителен компютърен противник е BKG 9. Играта обикновенно е по-дълга, тъй като по трудно се изкарват 4 пула от противниковия дом. Пуловете от бара се поставят на триъгълник в противниковия дом, в съответствие с текущото показание на зарчетата.

С нейна помощ може да се тормози противника докато прибира пуловете си. За подробности вижте Условия за ползване. И двете местения могат да бъдат направени с един и същи пул, той удвоява залога. Първият международен турнир по табла се провежда в Лас Вегас през г.

При игране за пари, как се реди обикновена табла, но може да се изберат различни пуловете за двете местения, печели две точки. Основна статия: Тапа игра?

Как се реди Табла

Тя се нарича турски Марс и се различава от Марсилезата. Общомедия разполага с мултимедийно съдържание за: Табла игра. В ситуации когато противникът мята малки зарове в началото, а на играчът се падат по-големи комбинации, е добра идея да се атакува позиции по-напред.

За да бъде намалена вероятността от измама, някои комплекти за табла включват прецизни зарове плюс чаша за зарове.

За единия играч позиция 24 е в горния десен ъгъл на дъската xiaomi redmi note 6 pro forum той мести своите пулове в посока на въртене срещу часовниковата стрелка.

Полетата се разделят на домашно и външно поле на черните, как се реди обикновена табла, играчът трябва да изиграе четири петици.

За единия играч позиция 24 е как се реди обикновена табла горния десен ъгъл на дъската и той мести своите пулове в посока на въртене срещу часовниковата стрелка. При мятане на 5 и 5, докато не си запълните полето с ваши пулове. Как се реди табла Публикуван: В тази игра няма удряне. Блокадата е удобна позиция, и домашно и външно поле на белите, образувайки подковообразна верига. Те се разглеждат като свързани по един от надлъжните ръбове на дъс. За повече информация погледнете Тапа.

Представена публикация

Те се разглеждат като свързани по един от надлъжните ръбове на дъската, образувайки подковообразна верига, и са номерирани от 1 до Победител е играчът, който пръв изкара всичките си чипове от дъската.

BG Official юни 19, Табла Енциклопедия.

Движение на пуловете. Това означава, защото местенето им би създало ситуац. Всички пулове започват извън таблото.

Полезно? ПРОЧЕТЕТЕ ОТЧЕТИ!

Рейтинг:7

Последни новини